طراحی دستگاه سی ان سی رومیزی مدولار اوپن سورس مدل توسکا

    يکی از زمينه هايی که در حيطه گرافيک رايانه ای چشم انداز ويژه ای خواهد داشت، مبحث CAD/CAM مي باشد که لازم است در کشور ما با قدرت به آن پرداخته شود. اصطلاح CAD مخفف واژه های Computer Aided Design يا"طراحی به کمک رايانه" مي باشد که نرم افزارهای مختلف گرافيک کامپيوتری مانند اتوکد، رويت و تری دی مکس از ابزارهای معروف آن می باشند. همچنين واژه CAM مخفف عبارت Computer Aided Manufacturing به معنای "توليد به کمک رايانه" است که روز به روز در زمينه های مختلف هنر، صنعت و اقتصاد در حال گسترش می باشد، مبحثی که صاحب نظران از تکنولوژی های مرتبط با آن به عنوان "انقلاب صنعتی سوم" ياد می کنند.
    مهمترين ابزاری که می توان توسط آن طرح های دوبعدی و سه بعدی طراحی شده در کامپيوتر را تبديل به واقعيت کرد، دستگاه های "سی ان سی" هستند. CNC مخفف عبارت Computer Numerical Control يا کنترل عددی کامپيوتری می باشد. اين دستگاه ها عمدتا دارای دو یا سه محور X,Y,Z می باشند که می توانند توسط تعدادی موتور الکتريکی، تجهيزاتی مثل پرتو ليزر، فرز و ... را در اين محورها حرکت داده و عمل برش يا تراش متريال های مختلف نظير سنگ، چوب و فلز را انجام دهند. نخستين تلاش ها برای ساخت سی ان سی، در اواسط قرن بيستم به منظور استفاده از آن در پروژه های نظامی ايالات متحده انجام شد و امروزه تبديل به بخش جدايی ناپذير ساخت و توليد در جهان گرديده است، به گونه ای که ردپای آن در بخش اعظم زندگی روزمره، از توليد لباس و مبل و دکوراسيون منزل گرفته تا توليد خودرو و لوازم خانگی ديده می شود.
    با توجه به قيمت های بالای دستگاه های سی ان سی و عدم توانايی بسياری از اقشار جامعه در خريد اين دستگاه ها، نگارنده به منظور کمک به افزایش آشنایی و کاربرد آنها ، با شعار "هر ايرانی، يک توليد کننده!" اقدام به طراحی و ارائه اوپن سورس دستگاه سی ان سی کارآمد، بادوام و مهمتر از همه با قيمت ارزان نموده است تا هر طراح بتواند در منزل یا کارگاه خود يکی از اين دستگاه ها را تهيه و اقدام به ايجاد اشتغال های کوچک با سرمايه اندک نمايد. از جمله مشاغلی که به وسيله اين دستگاه ها ايجاد می شود می توان به اين موارد اشاره کرد:
    صنايع چوب و دکوراسيون داخلي، توليد مبلمان و ابزارهاي تزئيني پيش ساخته، ساخت ماکت هاي صنعتي و معماري، تابلوسازي و برش پلکسي، چوب، ام دي اف و ورق کامپوزيت، توليد دستگاه هاي صنعتي، توليد فيبرهاي مدارچاپي الکترونيکي (PCB) ،توليد دستگاه هاي پزشکي و اندام هاي مصنوعي و مولاژ، توليد لوازم خانگی، لوستر و چراغ های تزئینی، ساخت خودرو و هواپيماهاي مدل راديوکنترل، توليد زيورآلات و حکاکي بر روي سنگ هاي تزئيني همچون عقيق، توليد ظروف و لوازم آشپزخانه،  Digital Fabrication و طراحي المان هاي معماري، ساخت تنديس و هداياي تبليغاتي، ساخت قالب هاي فايبرگلاس و سيليکون و هزاران کاربرد ديگر.

اطلاعات پروژه:
طراح:
محمد یزدی راد
همکاران پروژه: محمودرضا آل ابراهیم، سعید شهریاری، مهدی دادخواه، مصطفی قدیری مدرس، حمیدرضا غلامعلیان، ابراهیم رضایی، محسن محمدیان پور، محمدرضا خدادادی
سال طراحی: ۱۳۹۶
کلیه حقوق این پروژه برای طراح آن محفوظ است. هرگونه استفاده از تصاویر این پروژه منوط به کسب اجازه کتبی از نگارنده می باشد.
GrabCAD لینک پروژه در
دستگاه سی ان سی رومیزی مدل توسکا
نمونه ظرف چوبی تولید شده با دستگاه سی ان سی مدل توسکا
نمونه زیرلیوانی چوبی تولید شده با دستگاه سی ان سی مدل توسکا
سینی قهوه خوری چوبی تولید شده با دستگاه سی ان سی مدل توسکا
اردوخوری چوبی تولید شده با دستگاه سی ان سی مدل توسکا
سینی قهوه خوری چوبی تولید شده با دستگاه سی ان سی مدل توسکا
     به وب سایت رسمی محمد یزدی راد (طراح و معمار) خوش آمدید. در این پایگاه میتوانید با پروژه ها، رزومه و دستاوردهای کسب شده داخلی و بین المللی در زمینه طراحی و معماری - به ویژه معماری سنتی ایرانی - آشنا شوید. کارفرمایان و سازندگان ذیصلاح جهت مشاوره و عقد قرارداد طراحی پروژه های مختلف مسکونی، تجاری، آموزشی، خدماتی و ... می توانند در ساعات اداری با تلفن یا پست الکترونیک درج شده تماس حاصل فرمایند.
محمد یزدی راد: طراح و معمار

Copyright © Mohammad Yazdi Rad 2010-2026